Dlaczego warto zrezygnować z typowych „szybkich dań”? Nie bez powodu są nazywane śmieciowym jedzeniem. Oprócz setek kalorii z tłuszczów i cukrów wprowadzają do diety szereg szkodliwych związków (m.in. dodatków do żywności, nadmiaru sodu, chemicznie zmienionych tłuszczów, substancji powstałych podczas przetwarzania czy składników opakowań), a tych odżywczych czy smakowych jest w nich bardzo niewiele.
Szybkie dania są nie tylko ubogie w witaminy, związki mineralne i antyoksydanty, ale również w błonnik, dobre tłuszcze i białko. Proponujemy lepsze wersje ulubionych klasyków, które oprócz cennych składników odżywczych i prozdrowotnych związków oferują też bogactwo smaku.
Sprawdź 10 pomysłów na zdrowy fast food!
Partner akcji
TELEPIZZA TUCHOLA
Jakie są wczesne objawy boreliozy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?