Chodzi rzecz jasna o drożdżowe racuszki z sokiem z buraka cukrowego o konsystencji syropu. Poza degustacją przewidziane były również warsztaty, zatem wiele osób nauczyło się. jak pyszne ruchańce można przygotowywać w swoich domach. I nie były to jedyne kulinarne warsztaty. Wydarzenie to odbyło się w ramach projektu “PLAŻA - przyszłość, ludzie, animacja, życie, atmosfera” realizowanego w ramach programu Lokalne Partnerstwa PAFW. Współorganizatorem festynu o magicznej nazwie „Cuda wianki” i „Ruchańce z fjutem” byli Małgorzata i Grzegorz Oparkowie, którzy działają na rzecz fundacji „Cuda wianki” oraz „Warsztatowni Matyldowej”.
Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 1
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?