MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na...
fot. Maksim Shebeko/123RF

Zestaw do grilla, który pokochasz. Poznaj te akcesoria do grillowania – z nimi przygotujesz smaczniejsze i zdrowsze dania z rusztu

Metalowe tacki

Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na ruszcie, ponieważ grozi to kapaniem tłuszczu lub marynaty na węgle czy wpadaniem w nie kawałków jedzenia. W efekcie powstają opary rakotwórczych związków, które przenikają do żywności. Tłuste mięsa, produkty marynowane i drobne warto piec na tacce, najlepiej stalowej. Ta aluminiowa nie jest polecana zwłaszcza do składników kwaśnych (w marynacie z octem lub sokiem z cytryny, owoców), ponieważ w takim środowisku niepożądane jony glinu szybciej przenikają do jedzenia.

Zobacz również

Pracownik ONZ zabity przez izraelski czołg. Organizacja prowadzi śledztwo

Pracownik ONZ zabity przez izraelski czołg. Organizacja prowadzi śledztwo

Piaszczyste plaże w Bydgoszczy i okolicach. Tu poczujesz się jak nad morzem

Piaszczyste plaże w Bydgoszczy i okolicach. Tu poczujesz się jak nad morzem

Polecamy

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie