MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Śliwki z cynamonem i goździkami

Składniki
▪ 2 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek,
▪ 6 suszonych goździków,
▪ 1 płaska łyżka mielonego cynamonu,
▪ 3 grube plastry świeżego imbiru.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki i usuń z nich pestki.
2. Włóż śliwki wraz z dodatkami do garnka i gotuj, nieustannie mieszając (aby skrócić czas gotowania, usuwaj z garnka sok lub gotuj owoce w sosie własnym do 3 dni, przez pół godziny lub godzinę dziennie).
3. Gorącą masę przełóż do wysterylizowanych słoików, zakręć nakrętkami przetartymi spirytusem i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 125 stopni Celsjusza przez 20-30 minut, w zależności od wielkości słoików.

Zobacz również

Rewolucja w leczeniu nowotworów w bydgoskim Centrum Onkologii. Kto może skorzystać?

NOWE
Rewolucja w leczeniu nowotworów w bydgoskim Centrum Onkologii. Kto może skorzystać?

QUIZ o kultowym filmie "Seksmisja". Sprawdź się!

QUIZ o kultowym filmie "Seksmisja". Sprawdź się!

Polecamy

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie